Agenda

7 okt

1e wedstrijd Uithof

8 okt

1e training Leiden

10 okt

1e droogtraining

13 okt

cluster wedstrijd leiden

1 dec

Cluster wedstrijd leiden

1 dec

ZHK marathon Den Haag

9 dec 

ZHK Den Haag

4 jan

Nieuwjaarswedstrijd

12 jan

DK welpen

26 jan

DK mini en benjamin

2 feb

Cluster Leiden

9 feb

DK pupillen

16 feb

Cluster Leiden

15 mrt

Andries Kwikbokaal

 Voor wedstrijd data  kies <schaatsen>

in menubalk en ga dan naar

<wedstrijden>

 

foto

16 mei een regenachtige dag in Alphen a/d Rijn bij de jeugdskeelercup.

Om 10 uur starten de pupillen 4 t/m pupillen 2 met de wedstrijd. Er zijn verschillende onderdelen die er gereden worden. Door de kleinste een slalom, een marathon van 3 km, 500m iline en een 100m tijdrit. Hier wist Angel (pup2) de eerste plek te veroveren. En Nicolay bij de pupillen 4 jongens ook een mooie 2e plek (was even een foutje tijdens de uitreiking).

Rond 12:30 zijn de pupillen 1 en kadetten gestart. Helaas waren er door het slechte weer iets minder aanmeldingen. Maar de sfeer zat er onder de aanwezige deelnemers goed in en iedereen is vol goede moed van start gegaan. De tijdrit over 1000m stond als eerste op het programma. Ondanks de aanhoudende regen is iedereen goed van start gegaan om een goede tijd neer te zetten. Hierna even snel binnen in de kantine zitten om te gaan starten voor de 1000m inline. Alleen de pupillen 1 moesten een serie en finale rijden. Dit vanwege de vele deelnemers, de kadetten reden 1 serie. Ondanks de regen werd er hard gestreden om een goede plek.

Hierna stond de toch wel zware marathon op het programma. De pupillen 1 reden 4 rondes van 1,5 km dus in totaal 6 km. Gelijk is er een kopgroep gevormd die goed samenwerkte. De pupillen jongens en kadetten jongens hadden wat meer moeite om goed af te lossen en om samen te werken. Het duurde even voor dat deze op gang waren en een ritme hadden gevonden. Bij de meisjes kadetten werd er ook in een klein kopgroepje samengewerkt. De kadetten hebben een 9 km marathon gereden.

Al met al een mooie dag waar we konden genieten van de fanatieke jeugd. Bij de pupillen 1 meisjes heeft Floortje een mooie zilveren medaille gewonnen. En bij de kadetten meisjes heeft Luna een prachtige 3e plek behaald.

De volgende jeugdskeelercup is op 23 mei in Boskoop.

Deze keer meer VIJL leden?

 

 

Prikbord

2e handskleding aanbieden

 

Sponsoring

VIJL is afhankelijk van
betrokken sponsors en
donateurs. Veel dank
Hiervoor.

Webdesign

Deze website is ontwor-
pen en gecodeert door
Designstudio vansoest

Interesse? Neem contact
met ons op.