Agenda

25 mrt District Kampioenschappen junioren Haarlem op uitnodiging
31 mrt Landelijke wedstrijd inline
7 april Dooifeest
16 april Eerste droogtraining zomerseizoen
18 april Eerste skeelertraining zomerseizoen
21 april  1e Dave van Dam.  Wedstrijd
22 april  1e Ooms jeugdskeelercup
11 mei  1e JVDH wedstrijd
3 juni Skeelerclinic
16 juni NPT pupillen toernooi
4 juli

Clubkampioen-

schappen

19 sep

Clubkampioen-

schappen

 Voor wedstrijd data  kies <schaatsen>

in menubalk en ga dan naar

<wedstrijden>

 

foto

16 mei een regenachtige dag in Alphen a/d Rijn bij de jeugdskeelercup.

Om 10 uur starten de pupillen 4 t/m pupillen 2 met de wedstrijd. Er zijn verschillende onderdelen die er gereden worden. Door de kleinste een slalom, een marathon van 3 km, 500m iline en een 100m tijdrit. Hier wist Angel (pup2) de eerste plek te veroveren. En Nicolay bij de pupillen 4 jongens ook een mooie 2e plek (was even een foutje tijdens de uitreiking).

Rond 12:30 zijn de pupillen 1 en kadetten gestart. Helaas waren er door het slechte weer iets minder aanmeldingen. Maar de sfeer zat er onder de aanwezige deelnemers goed in en iedereen is vol goede moed van start gegaan. De tijdrit over 1000m stond als eerste op het programma. Ondanks de aanhoudende regen is iedereen goed van start gegaan om een goede tijd neer te zetten. Hierna even snel binnen in de kantine zitten om te gaan starten voor de 1000m inline. Alleen de pupillen 1 moesten een serie en finale rijden. Dit vanwege de vele deelnemers, de kadetten reden 1 serie. Ondanks de regen werd er hard gestreden om een goede plek.

Hierna stond de toch wel zware marathon op het programma. De pupillen 1 reden 4 rondes van 1,5 km dus in totaal 6 km. Gelijk is er een kopgroep gevormd die goed samenwerkte. De pupillen jongens en kadetten jongens hadden wat meer moeite om goed af te lossen en om samen te werken. Het duurde even voor dat deze op gang waren en een ritme hadden gevonden. Bij de meisjes kadetten werd er ook in een klein kopgroepje samengewerkt. De kadetten hebben een 9 km marathon gereden.

Al met al een mooie dag waar we konden genieten van de fanatieke jeugd. Bij de pupillen 1 meisjes heeft Floortje een mooie zilveren medaille gewonnen. En bij de kadetten meisjes heeft Luna een prachtige 3e plek behaald.

De volgende jeugdskeelercup is op 23 mei in Boskoop.

Deze keer meer VIJL leden?

 

 

Prikbord

Gezocht: schaatsbroek en jasje maat 122 en 140

Sponsoring

VIJL is afhankelijk van
betrokken sponsors en
donateurs. Veel dank
Hiervoor.

Webdesign

Deze website is ontwor-
pen en gecodeert door
Designstudio vansoest

Interesse? Neem contact
met ons op.