Agenda

3 juni Skeelerclinic
15 juni

District Kampioen-

schappen

16 juni NPT pupillen toernooi
24 juni

Zuid Hollands

Kampioenschap

4 juli

Clubkampioen-

schappen

6 juli

Poldercross bij VIJK

19 sep

Clubkampioen-

schappen

 Voor wedstrijd data  kies <schaatsen>

in menubalk en ga dan naar

<wedstrijden>

 

Nationale Pupillen Toernooi in Heerde.

Zaterdag 20 juni om 10 uur precies is het toernooi in Heerde van start gegaan.  Het Nationale Pupillen toernooi dit jaar in een ander jasje. Dit jaar is er voor de pupillen 1 geen vrije inschrijving. De pupillen 1 kregen een uitnodiging. Stan en Floortje hebben deze uitnodiging ontvangen en staan dus aan de start. 

Voor de pupillen 2 t/m 4 kon iedereen inschrijven. Maar dat doen natuurlijk alleen de fanatieke toppers. En zo ook onze Angel. Bij de pupillen 3 staat ze met haar stralende lach aan de start te wachten.

Iedereen start met de tijdrit. Floortje en Stan rijden een 300m respectievelijk in 34,960 (26e) en 32,998 (21e). Angel mag na 100m al een tijd op de klok noteren. Op 14,493 stopt de klok voor haar een mooie 5e tijd.

Nu zijn de 1000m series aan de beurt. Floortje start in de 3e serie en komt als 5e over de finish. Het lijkt dat de halve finale niet haalbaar is met een 5e tijd. Maar haar serie bleek heel snel en ze mag toch in de halve finale uitkomen. Helaas in deze rit wordt ze 7e. Geen finale maar een prachtige 15e plek van de 28 deelnemers.

Stan komt uit in de laatst serie voor de 1000 meter. Hij start niet heel goed en ligt laatste na de start. Hij versnelt op het rechte stuk, maar haalt het niet om de versnelling te verzilveren met een inhaal manoeuvre. Helaas is hij niet door naar de halve finale. Hij komt toch op een mooie 21e plek van de 28 jongens.

foto

Dan is Angel aan de beurt. De pupillen 3 rijdt geen serie maar een 600 meter inline. Dan starten alle meisjes pupillen 3 tegelijk. Een soort mini marathon. Angel mag in de voorste lijn starten. Na een goede start volgt een pittige strijd tussen de dames. Angel komt zeer knap als 4e over de streep. Er rijden in totaal 26 meisjes mee.

Na een pauze voor de jury gaat nu de puntenkoers van start over 8 ronden vor de pupillen 3. Om de ronde zijn er punten te verzamelijk door de rijders. Ook hier weer heeft Angel een goede start. Maar de kopgroep dames zijn net te sterk. Angel strijd voor wat ze waard is maar ze kan niet dichterbij komen. Als 6e komt ze over de finish.

Floortje start hierna voor een puntenkoers over 15 ronden. Ook hier kunnen er punten verzameld worden. Floortje start in de achterste van 4 rijen. Hierdoor moet er hard gereden worden om naar voren te komen. Al snel vormt zich een grote kop groep. Floortje rijdt met een groep hierachter. Gaande weg valt ook de kop groep in 2-en. En de groep van Floortje is ook uit elkaar gevallen en ze zijn met zijn 4-tjes over. Langzaam maar zeker voelt Floortje zich sterkter worden en heeft ze de puf om naar de groep voor haar te rijden. Ze liggen bijna een halve ronde voor. Maar binnen 3 ronde heeft Floortje aansluiting bij deze groep. En ondanks deze inspanning was ze nog niet te moe om ook met de eind sprint mee te strijden en als 10e komt ze over de finish. Moe maar voldaan komt ze van de baan.

Ook Stan gaat zich klaar maken voor de 15 ronden bij de puntenkoers. Hij start midden in de groep. Maar hij heeft het zwaar vanaf de start. Hij rijdt afwachtend en durft zich nog niet echt in het grote peloton te voegen. Na de eerste sprint voor de punten komt er wat ruimte in het peloton. Helaas heeft hij de aansluiting gemist en ligt hij in een groepje achter het peloton. Het peloton blijft op het gas pedaal staan en het gat wordt groter. En met nog 6 ronde te gaan wordt de groep waar Stan in zit helaas van de baan gehaald. Zijn groepje gaat van de baan. Stan blijft echter stug doorrijden. Maar ook hij wordt na nog een halve ronde toch echt gezegt de baan te verlaten. Hij eindigt hierdoor toch nog als 17e. Jammer maar volgende keer beter. 

Zo is deze dag zonder regen en dankzij goede organisatie soepel verlopen. Op naar volgend jaar met deze en hopelijk nieuwe VIJL rijders erbij. 

 

Prikbord

2e handskleding aanbieden

 

Sponsoring

VIJL is afhankelijk van
betrokken sponsors en
donateurs. Veel dank
Hiervoor.

Webdesign

Deze website is ontwor-
pen en gecodeert door
Designstudio vansoest

Interesse? Neem contact
met ons op.