Agenda

3 juni Skeelerclinic
15 juni

District Kampioen-

schappen

16 juni NPT pupillen toernooi
24 juni

Zuid Hollands

Kampioenschap

4 juli

Clubkampioen-

schappen

6 juli

Poldercross bij VIJK

19 sep

Clubkampioen-

schappen

 Voor wedstrijd data  kies <schaatsen>

in menubalk en ga dan naar

<wedstrijden>

 

foto 3Het sportweekend zit er alweer op. Wat was het toch gezellig en vooral heel sportief.

Zaterdag zijnwe om 9 uur gestart bij het clubhuis om vanuit daar gezamenlijk naar de droog en balans training in Koudekerk (IJVK) te fietsen. Hier aangekomen wordt de groep is 2 verdeeld. De "grote" blijven binnen in de sporthal om daar balans-, sprong-, kracht- en techniek oefeningen te doen. Terwijl de kleinere kids naar het veld buiten gaan om daar in spelvorm ook alle facetten van het schaatsen te trainen. De ochtend wordt spetterend afgesloten met een touwtrekwedstrijd. Bij de teams zit alles door elkaar en zelfs de begeleiders gaan zich met de wedstrijd bemoeien en gooien hun gewicht in de strijd.

Nu stappen we gezamenlijk weer op de fiets en gaan richting Avanti om daar allereerst van een heerlijke lunch te genieten. Als iedereen weer op adem is gekomen gaat de fietsles, training, van start.  Eerst wordt er kritisch gekeken naar alle helmen, banden spanning waarna de instructie tocht zich verplaatst naar de eerste bocht. Hier volgt een bochten uitleg. Na een verkenning van het parcours worden er weer groepen gemaakt. Ze leren vandaag sprinten, hard door de bochten rijden, slalom en zelfs rijden in een waaier. De fietsmiddag wordt afgesloten met een tijdrit over de grote kleine ronde.

De Leiderdorpers stappen weer op de fiets en gaan rustig richting huis terug.

Zondag ochtend is het al om half 9 verzamelen voor de deelnemers die mee gaan doen aan de Rabobank Sponsorfietstocht over 20, 40 of 60 kilometer. Als de rijders rond de middag weer bij het clubhuis komen staat er een heerlijk broodje worst op hen te wachten en natuurlijk ook nog andere broodjes. Als iedereen weer genoeg energie heeft start de skeeler zeskamp. Er is een estafette waarin ze een slalom hebben, over hekjes moeten springen, met ballen stuiteren en dit natuurlijk zo hard mogelijk daar je van je tegen stander wil winnen. Ook is er een voetbal wedstrijd. Dit blijkt voor sommige echt heel makkelijk daar ze behendig zijn op skeelers, maar voor andere is dit echt een zeer moeilijke opgave. Verderop is er een memory spel, hockey en een pionnenroof spel. Dus elke keer wordt weer vaardigheid gecombineerd met snelheid, en behendigheid. Als iedereen alle spellen heeft gedaan. Is de afsluiting. 15 minuten marathon rijden. Iedereen natuurlijk op zijn tempo, het is namelijk als gezellige afsluiter. Onze toppers hebben nog even lekker gereden.

Iedereen is moe neer gestreken om de skeelers weer uit te doen. Dan blijkt er een heuse prijsuitreiking te zijn. Er worden 3 taarten aan groepjes verdeeld. Gelukkig mag iedereen mee snoepen met deze heerlijke taarten. Zo is het dit geweldige weekend weer ten einde en kijken we nu al uit naar volgend jaar.

Super bedankt voor alle vrijwilligers en enthousiaste deelnemers. Wij hebben er super van genoten.

foto 1foto 2

Prikbord

2e handskleding aanbieden

 

Sponsoring

VIJL is afhankelijk van
betrokken sponsors en
donateurs. Veel dank
Hiervoor.

Webdesign

Deze website is ontwor-
pen en gecodeert door
Designstudio vansoest

Interesse? Neem contact
met ons op.