Agenda

7 okt

1e wedstrijd Uithof

8 okt

1e training Leiden

10 okt

1e droogtraining

13 okt

cluster wedstrijd leiden

1 dec

Cluster wedstrijd leiden

1 dec

ZHK marathon Den Haag

9 dec 

ZHK Den Haag

4 jan

Nieuwjaarswedstrijd

12 jan

DK welpen

26 jan

DK mini en benjamin

2 feb

Cluster Leiden

9 feb

DK pupillen

16 feb

Cluster Leiden

15 mrt

Andries Kwikbokaal

 Voor wedstrijd data  kies <schaatsen>

in menubalk en ga dan naar

<wedstrijden>

 

foto

Deze zaterdag zijn Henk, Stan en Matthijs naar de ijsbaan Breda gekomen om deel te nemen aan het NK jeugdmarathon 2015.

Het was een een dagvullend programma van 12 tot 17 uur. Er werd gestart met de junioren A. Hier had VIJL geen rijders.

Daarna was het de beurt aan de pupillen. Na de pupillen B meisjes waren de jongens aan de beurt. Henk startte samen met 46 andere jongens uit heel Nederland. De rit startte snel met hier en daar een rustpunt, maar over het algemeen reden ze de 6 ronden flink door. Henk kon goed in het peloton blijven en kwam knap als 21e over de finish.

Ondertussen stond vol spanning Stan, samen met 42 jongetjes, al te wachten tot hij na de meisjes pupillen A het ijs op mocht. Ook hier werd hard gereden, waardoor er vele valpartijen zijn geweest. Wederom een spannende wedstrijd om naar te kijken. Nog 2 ronden te gaan en er sprintten 2 jongens weg, er achter vormde zich een klein peloton van zo'n 15 jongens. In dit peloton zat Stan. Ze zetten vol de achtervolging in. Uit deze groep sprintten er nog eens 2 vandoor. Helaas een valpartij in beide kopgroepjes waardoor er toch nog verrassende prijswinnaars waren. Stan is op een geweldige 12e plek gefinishd.

Toen waren de junioren C aan de beurt. Matthijs startte in een groep van 51 rijders. Zij zouden over 15 ronden strijden om de titel van Nederlands Kampioen. Er werd veel geduwd en getrokken. De jongens gunden elkaar weinig plek en zeker geen ruimte. Daardoor ontstonden vooral in de bochten veel valpartijen. Het peloton bleef alle ronden bij elkaar. Wel werd deze iets langgerekter. Matthijs bevond zich lange tijd erg achterin dit grote peloton. Op een moment waarbij de koprijders even wat onenigheid hadden over wie er nu voorop moest gaan rijden pakte Matthijs zijn moment, en kwam van helemaal achteraan op kop te rijden. Een bijzonder moment als hij zijn naam zelfs omgeroepen hoort worden. Natuurlijk was het kopwerk maar van korte duur, maar daarna zat hij toch lekker voorin. Met nog 2 ronden te gaan begon het peloton te sprinten. Met een spannende eindsprint wist Matthijs een prachtige 9e plek te bemachtigen. 

Al met al dus weer reden om zeer trots te zijn op al onze VIJL rijders. Super dat ze mee hebben gedaan en zo'n goede prestatie hebben neergezet.

 

Prikbord

2e handskleding aanbieden

 

Sponsoring

VIJL is afhankelijk van
betrokken sponsors en
donateurs. Veel dank
Hiervoor.

Webdesign

Deze website is ontwor-
pen en gecodeert door
Designstudio vansoest

Interesse? Neem contact
met ons op.