Agenda

3 juni Skeelerclinic
15 juni

District Kampioen-

schappen

16 juni NPT pupillen toernooi
24 juni

Zuid Hollands

Kampioenschap

4 juli

Clubkampioen-

schappen

6 juli

Poldercross bij VIJK

19 sep

Clubkampioen-

schappen

 Voor wedstrijd data  kies <schaatsen>

in menubalk en ga dan naar

<wedstrijden>

 

FullSizeRender

Begin Februari werd in Groningen het NK Jeugd marathon gereden. Van de club reden hieraan mee Henk en Floortje bij de pupillen. En Matthijs bij de junioren C.

Voor de pupillen bestond de wedstrijd uit een serie. Om iets minder pupillen tegelijk in de baan te hebben. Zowel Henk als Floortje hebben de finale gehaald. Maar in de drukke strijd om voorin het peloton te zitten zijn ze dichtbij geëindigd. Henk is 9e geworden en Floortje is 14e geworden. Super knap gedaan.

Bij de junioren C was het eveneens een spannende strijd. Er waren al snel 2 koplopers uit het peloton ontsnapt. Met ruime voorsprong. Het peloton bleef tot 1,5 ronde voor het einde bij elkaar. Matthijs is toen uit het peloton ontsnapt en met een bloedstollende eindsprint heeft hij de 3e plek weten te behalen. Super trots stond hij na te genieten op het podium.

 

Eind Februari was het de finale van de Ooms marathon cup. Ook hier waren de Leiderdorpers weer succesvol. Henk heeft een prachtige 3e plaats gehaald tijdens een spannende eindsprint. Tevens was dit een alles beslissende daar de jongens allemaal super dichtbij elkaar stonden in het tussenklassement. Super knap dus van Henk.

Floortje heeft een super 2e plek behaald. En stond ook juichend op het podium. Bij de meisjes pupillen is het ook een echte strijd geworden. Af en toe weer ee groepje weg en dan zaten ze weer in het peloton. Maar in de eindsprint warren er toch 3 dames net wat sterker dan de rest. Hiermee heeft Floortje haar 2e plek zeker gesteld. Angel heeft ook meegereden. Haar eind plek is nog steeds niet bekend, maar ook zij heeft het super knap gedaan. En rjdt ze super goed mee met de rest van de 'oudere' meiden. We kijken met spanning naar volgend jaar.

Matthijs was er tijdens deze finale marathon niet bij. Hij was een wedstrijd rijden in Heerenveen. Maar ondanks zijn afwezigheid heeft hij wel de 2e plek behaald. Ook hij heeft een goed marathon seizoen gehad. Floortje heeft de beker voor Matthijs is ontvangst genomen.

IMG 9997IMG 0002IMG 0007

Prikbord

2e handskleding aanbieden

 

Sponsoring

VIJL is afhankelijk van
betrokken sponsors en
donateurs. Veel dank
Hiervoor.

Webdesign

Deze website is ontwor-
pen en gecodeert door
Designstudio vansoest

Interesse? Neem contact
met ons op.