Agenda

3 juni Skeelerclinic
15 juni

District Kampioen-

schappen

16 juni NPT pupillen toernooi
24 juni

Zuid Hollands

Kampioenschap

4 juli

Clubkampioen-

schappen

6 juli

Poldercross bij VIJK

19 sep

Clubkampioen-

schappen

 Voor wedstrijd data  kies <schaatsen>

in menubalk en ga dan naar

<wedstrijden>

 

Zondagavond om 17:30 in de Uithof zijn de Zuid-Hollands Kampioenschappen Marathon van start gegaan. Van pupillen tot aan masters werd er gestreden om het Kampioenschap.

Angel Daleman reed mee met de pupillen A/B en jonger. De meisjes moesten strijden over 6 rondes. Na een super eind sprint kwam Angel als 2e over de finish maar pakte hiermee wel de 1e plek bij de pupillen B en jonger. Bij de jongens pupillen werd er over 8 rondes gereden. Hier reed niemand van VIJL mee.

De meisjes jun C/B reden over 15 rondes. De kampioenen waren snel bekend daar de zusjes Qualm na 5 rondes al een grote voorsprong opbouwde door kop over kop te wisselen en daarmee de voorsprong uit te breiden tot bijna een ronde. Met nog 3 rondes te gaan werd ook de eind sprint in het peloton ingezet. Met hier en daar een valpartij. Floortje wist als 8e over de finish te komen. Wat goed was voor een 4e plek bij de jun C rijdsters. 

Nu was het de beurt aan de jongens jun C/B om over 20 rondes te strijden. Ondanks dat Matthijs een aantal keer weg is gereden uit het peloton heeft hij niet doorgezet en zakte elke keer weer terug in het peloton. Ook Stan deed een poging om vanaf koppositie weg te rijden, maar daar trapte het peloton natuurlijk niet in. Het kwam dus aan op een eind sprint 2 rondes voor het eind. Deze werd wederom weer ingezet door Matthijs maar Daan sprong toen met hem mee. Samen reden ze los. Maar met nog een halve ronde te gaan bleek Daan te snel voor Matthijs. Matthijs kwam als 2e over de finish en werd ook 2e bij de jun B rijders. Stan kwam als 5e over de finish en pakte hiermee een mooie 4e plek bij de jun B rijders. Bij de jun C rijders reed niemand van VIJL mee.

Uitslag ZHK marathon 2017/2018

013C87B1 CE42 416B 9644 49413BE0DC6248DBFEA8 8F82 4CE1 AFF5 B3C554A6DAA4

Prikbord

2e handskleding aanbieden

 

Sponsoring

VIJL is afhankelijk van
betrokken sponsors en
donateurs. Veel dank
Hiervoor.

Webdesign

Deze website is ontwor-
pen en gecodeert door
Designstudio vansoest

Interesse? Neem contact
met ons op.